İşitme Kaybı Tedavisi
İşitme kaybı bir hastalık değil vücuttaki başka hastalıkların belirtisidir. Bu sebeple işitme sorunlarının tedavisi de hastalığın tedavisiyle olmaktadır. Dış kulak yolunda bulunan buşon ya da yabancı cisimlerin tedavi yöntemi bunların kulak kanalından çıkarılmasıdır.
 
Orta kulak hastalıkları çoğunlukla antibiyotik ve diğer tıbbi ilaçlarla tedavi edilebilir. Kronik orta kulak patolojilerinde tedavi yöntemi genellikle cerrahi operasyonlardır. Orta kulakta bulunan stapes kemikçiğinin kireçlemesine sonucu oluşan otoskleroz adı verilen hastalıkta stapes kemiği çıkarılıp yerine protez takılabilmektedir Ve bu da işitmeyi güçlendirmektedir. Dış ve orta kulaktan kaynaklanan işitme problemleri medikal veya cerrahi yöntemlerle etkili bir şekilde düzeltilebilmektedir. 
 
Tedavilere bir an önce başlanmalı ve geciktirilmemelidir. İşitme kaybının medikal ve cerrahi yöntemler kullanılarak düzeltilemediği durumlarda işitme cihazları, orta kulak implantı ya da kemik iletimli implantlar ile kolaylıkla işitme kaybına çözüm bulunabilmektedir. İç kulak ile ilgili sensörinöral işitme kayıplarında, işitme kaybı çoğunlukla kalıcıdır. Bu tür problemler  sonucu oluşan kayıplar genellikle sesin işitme sistemindeki nöral yollara aktarılmasında sorun yaşanmasından kaynaklanır. Ve buda işitme cihazı kullanmayı gerektirir. 
 
İç kulağa bağlı oluşan sensörinöral tipte işitme kayıpları genellikle medikal olarak tedavi edilememektedir. Bu tür hafif, orta ve ileri derecede işitme kayıpları için işitme cihazları veya aktif orta kulak implantları çözüm olabilmektedir. ileri ve çok ileri derecedeki işitme kayıpları için ise koklear implant uygulamaları önerilmektedir. Mikst tip işitme kaybı iç kulak, dış kulak veya orta kulaktaki sorunlardan kaynaklandığı için tedavisinde ilaç, cerrahi operasyonlar, işitme cihazları, aktif orta kulak implantıları ya da kemik iletimli implantlar bulunmaktadır. Ancak tümöre bağlı işitme kayıplarında, işitme siniri feda edilerek tümörün çıkartılabilmektedir.
 
WhatsApp