Kulak Arkası ve Kulak İçi İşitme Cihazları
İşitme Cihazı Çeşitleri
• Kanal içi işitme cihazı (IIC, CIC, vb.): Bu tür işitme cihazları, kişinin kulak ölçüsüne özel yapıldıkları için oldukça rahat bir kullanım sağlarlar. Dışardan fark edilmeleri oldukça zordur estetik ve şıktır . Cihazların model ve güç seçeneklerine göre, Hafif’ten İleri derece işitme kayıplarına kadar işitme cihazlarımız mevcuttur . odyometrist ve odyologlarımız kulak yolunun ve kulak zarının fiziksel ve fizyolojik yapısını, işitme kaybı tipi ve derecesini, kullanıcının el-göz koordinasyon becerilerini, vs. değerlendirerek bu cihazları uygun gördüğü takdirde önerebilir.
 
• Kulak içi işitme cihazları (ITC, ITE, vb.): Bu tip işitme cihazları, kişinin kulak ölçüsüne özel yapıldıkları için oldukça rahat bir kullanım sağlarlar. Kanal içi işitme cihazlarına göre biraz daha fark edilir boyutlara sahiptirler. Ancak düğmeleri ve programları sayesinde kullanıcının cihazı kolayca yönetebilmesine imkan tanırlar. Cihazların model ve güç seçeneklerine göre, Hafif’ten İleri derece işitme kayıplarına kadar uygulanabilme imkanı vardır. Odyolog ve odyometristlerimiz  kulak yolunun ve kulak zarının fiziksel ve fizyolojik yapısını, işitme kaybı tipi ve derecesini, kullanıcının el-göz koordinasyon becerilerini, vs. değerlendirerek bu tip işitme cihazlarını uygun gördüğü takdirde önerebilir. Estetik ve görünmesin diyorsanız kulak içi modelini tercih edebilirsiniz
 
• Kulak arkası işitme cihazları (BTE): Kulak arkası işitme cihazları kişiye özel kulak kalıpları ile kullanılırlar. Kulak kalıbı, dış kulak ve dış kulak yoluna yerleştirilir; işitme cihazı kulak kepçesinin arkasında yer alır. Daha fazla kontrol, güç ve kazanç imkanı sunan işitme cihazlarıdır. Pediatrik hasta grubunda (bebek ve çocuklarda) mutlaka Kulak Arkası (BTE) işitme cihazları kullanılmalıdır. Hafif’ten Çok İleri derece işitme kayıplarına kadar uygulanabilirler.
 
Dijital İşitme Cihazı
• Open-fit (açık uygulama) işitme cihazları (RIE, RIC, mini-BTE, vb.): Open-fit işitme cihazları açık uygulama imkanı sağladığı için, özellikle kalın sesleri normal veya normale yakın işiten; ince sesleri zor işiten hasta grubu için idealdir. Hafif ve ergonomik tasarlanmışlardır, kullanımları kolaydır. kulakalrı tıkamaz, ses kalitesi daha doğal hissedilir. Günümüzde akıllı tasarımlarla küçültülmüş ve neredeyse görünmez tasarlanmaktadırlar. Çeşitli güç seçeneklerine sahiptir ve Hafif’ten İleri derece işitme kayıplarına kadar uygundur.
 
• Kemik yolu işitme cihazları: Hava yolu iletimli işitme cihazları (yukarıda yer alan modeller) kullanması uygun olmayan hastalara önerilir. Ses iletimi, kafatası kemikleri aracılığıyla ve doğrudan iç kulağa doğru gerçekleşir.
 
• Cep Tipi İşitme Cihazları: Elde, çantada veya cepte taşınabilen, daha büyük boyutlu işitme cihazlarıdır. Görünümü bir kasetçaları andırmaktadır. Çocuk ve yaşlılar için kullanım kolaylığı sağlar. Estetik kaygılar ve teknolojinin gelişmesiyle günümüzde çok fazla kullanılmamaktadırlar.
 
WhatsApp